Nyponglass med rödvinskokta körsbär

Nyponglass med rödvinskokta körsbär

 

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser 6 portioner:

100 g torkade nypon
1 dl vatten
4 äggulor
1 dl socker
2 droppar bittermandelolja
3 dl vispgrädde

Körsbär:
2 dl rödvin
1 dl socker
250 g körsbär

Tillagning:

Koka nyponen i vattnet på svag värme under lock, ca 15 min. Mixa nyponen och passera dem. Vispa äggulor och socker poröst över vattenbad. Låt det svalna. Rör ner nyponmos och bittermandelolja. Vispa grädden och vänd ner den. Frys glassen minst 5 tim.

Koka rödvin och socker så att det blir simmigt. Lägg i körsbären och koka upp. Låt bären svalna. Servera glassen med körsbären.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

All recipes and images contained are the property of their originators

Ursprungskälla Milko

About these ads

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Baka, Bär, Naturen, Nypon, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s