Ängamat – soppa

Ängamat

1 blomkålshuvud
2-3 morötter
2 purjolökar
7 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 krm riven muskot
2 dl gröna ärtor
2 msk finhackad persilja
4 dl mjölk
1 dl grädde
salt

Dela blomkålen i buketter och skiva morötterna i tunna bitar. Koka dem i buljongen i 10 min. Rör ut mjölet i lite mjölk till en redning och sätt till resten av mjölken. Rör ner det i soppan och krydda med muskot och salt. Lägg i purjo och gröna ärtor och koka några min till. Häll i grädden och rör om. Strö över lite persilja. Klar att servera.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Höst, Morötter, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s