Apelsin- och kardemummainkokta plommon

Apelsin- och kardemummainkokta plommon
4 personer

1/2 kg plommon
3 msk honung
2 dl apelsinjuice (färdigblandad)
1 tsk mald kardemumma
1 skårad vaniljstång

Skär ett litet snitt i plommonen och lägg ner dem i kokande vatten. Ta
upp dem igen efter bara några sekunder och dra av skalen. Dela dem i
mindre bitar och ta ur kärnorna.

Lägg alla ingredienserna i en kastrull, sätt på locket och låt det
småkoka i 10 minuter. Rör sönder plommonen med en visp. Smaksätt
eventuellt med ytterligare honung.

Servera tillsammans med t ex mandelbiskvier och gräddmjölk


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Plommon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s