Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

2 kg citrusfrukter (apelsiner + ett par citroner för syrlighetens skull)
8 dl vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra

Tvätta frukterna väl.Dela frukterna i mindre bitar och kör hastigt i mixer.Koka röran med vatten ca 15 min.Tillsätt socker och koka röran under lock 30 min. Rör då och då.När kokningen är avslutad blanda ner citronsyran.Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt svalna.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s