Champinjonsoppa – 1

Champinjonsoppa – 1
6-8 personer

500g färska champinjoner
2 dl vitt vin
1 gul lök
1 knippe persilja
4 klyftor vitlök
1 3/4 liter höns- eller grönsaksbuljong
2 skivor vitt bröd
ett litet glas torr sherry
2 dl vispgrädde
olivolja för stekning
cayennpeppar
salt
Garnering:
creme fraiche
färska örter (dragon, persilja, gräslök)

Gör så här:
Hacka löken och stek den mjuk i lite olivolja.
Hacka persiljan och vitlöken, lägg i den och bryn den lätt.
Tillsätt vinet och reducera tills knappt hälften återstår.
Hacka champinjonerna, lägg i dem och låt dem sjuda med i ca 5 minuter.
Riv brödet i små bitar och lägg i. Häll i buljongen och sherryn.
Låt det hela sjuda på medelvärme i ca 20 minuter.
Häll soppan i en matberedare och kör tills soppan har en jämn konsistens.
Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak.
Servera soppan med en klick creme fraiche i och med hackade,
färska örter till, som huvudrätt tar man en varm ostmacka till.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Champinjoner, Svamp, Vitlök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s