Crêpes med kantarellfyllning

Crêpes med kantarellfyllning
4 port:

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
50 g smält smör eller margarin

Fyllning:
1 l färsk rensad grovhackad kantarell
2 msk finhackad gul lök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl visp- eller mellangrädde
1/4 tsk salt
ev 1/2 tsk soja

Gratinering: riven ost

Ugn: 250°

Gör så här:
1. Fräs svamp och lök i matfett tills vattnet har kokat in och det ”knäpper” i svampen. Strö över mjölet, rör om och späd med grädden. Sjud stuvningen på svag värme i minst 10 minuter. Smaka av med salt och soja.
2. Vispa till en smet av mjölet och 2 1/2 dl mjölk. Tillsätt sedan resten av mjölken samt ägg, salt och matfett.
3. Värm stekpannan och grädda ca 12 tunna pannkakor (crêpes).
4. Fördela stuvningen på crêpesen och rulla eller vik ihop. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och strö över riven ost. Hit går rätten att förbereda. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10?12 minuter.

Servera en fräsch sallad till dina crêpes.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Kantarell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s