Tekakor

Tekakor
Ca 30 st

Ingredienser:
8 dl havregryn
1 liter mjölk
175 g margarin eller smör
75 g jäst
1 tsk salt
½ dl socker
ca 2 liter vetemjöl

Låt havren svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en
degbunke.
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C. Jag brukar micra den
i 2-3 minuter. Smula ner jästen i degbunken och blanda i
havregrynsblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens
kanter. Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk ca 30 min.
Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor,
ca ½-1 cm tjocka. Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel. Lägg på
smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min.
Grädda kakorna i 225° C ca 10 min. Lår dem kallna under bakduk. Ät eller
frys in.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s