Kantareller på krispig rösti

Kantareller på krispig rösti

300 g kantareller
1 st schalottenlök
1 dl grädde
5 st potatisar, skalade
1 st ägg
smör
olivolja
1 msk bladpersilja
salt och peppar

*finhackad persilja
Tillagning
Rensa kantarellerna. Riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna. Lägg sedan över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter. Fräs under tiden kantarellerna tillsammans med finhackad scharlottenlök. Slå över grädden och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Lägg svampstuvningen ovanpå röstin och strö över lite finhackad persilja.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Kantarell, Potatis, Svamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s