Ketchup

Ketchup

2 kg tomater
1 kg äpplen
3 msk salt
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 krm muskot
1 krm mald krydnejlika
1 krm svartpeppar
3 msk riven ingefära
4 dl farinsocker
4 dl vitvinsvinäger

Skålla tomaterna. Hacka dem fint. Skala alla äpplen, kärna ur dem och hacka dem. Hacka lök, paprika och vitlök. Lägg kryddor, farin och vinäger i en kastrull. Koka upp och blanda ner alla grönsaker. Sjud allt i ca 1½ timme utan lock. Lägg i glasburkar.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Sylta & safta, Tomater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s