Slånbärssaft

Slånbärssaft

1 kg slånbär
5 dl vatten

Till varje liter saft
6 dl (500 g) socker
1 kryddmått bensoesyrat natron

Beskrivning:
Rensa och skölj bären och lägg dem i
en kruka. Koka upp vattnet och häll
det över bären. Lägg lock på krukan
och låt den stå till nästa dag. Sila
ifrån saften, koka upp och häll den
het över bären. Upprepa tre gånger
med en dags mellanrum.
Häll blandningen i en silduk och låt
saften självrinna 1/2 timme. Mät den
och koka upp. Tillsätt sockret, koka
upp och skumma väl. Tillsätt
bensoesyrat natron utrört med lite av
saften. Häll upp på flaskor.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Höst, Slånbär, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s