Torpets tunnbröd

Torpets tunnbröd
ca 16 stycken

Ingredienser:
75 g smör el. margarin
5 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
2 msk socker
1/2 tsk hjorthornssalt
ca 13 dl lantvetemjöl
Gör så här:
1. Smält matfettet, häll i mjölken och värm till ca 37°C (fingervarmt). Smula j
rör ut den i degspadet.
2. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och
smidig. Låt den jäsa i ca 30 minuter.
3. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda
bullar.
4. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i stekpanna
(hellst gjutjärnspanna) på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.
5. Låt brödkakorna svalna på varandra insvepta i bakdukar.
Tunnbrödet går frysa.
© Copyright 2001 Annica Forsberg,


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s