Tunnbröd – 2

Tunnbröd – 2

50gram margarin
5dl mjölk
1pkt torrjäst
1tsk salt
½-1dl sirap (gärna brödsirapen)
1 påse malda brödkryddor
mjöl – man kan blanda lite hursomhelst men huvuddelen skall vara vetemjöl, häll i så mycket som behövs för att få en bra konsistens.

Smält smöret och häll i mjölken,låt bli lagom varmt för torrjästen 45-50grader
Häll sirapen i mjölk o smörblandningen. Blanda mjöl och kryddor och torrjäst
I en deg bunke eller assistent,häll i mjölblandningen och arbeta ihop kraftigt till en
Smidig deg.Låt jäsa i 20min övertäckt.När det är jäst så dela degen i ca 7 ämnen
Rulla till en boll ungefär som en tennisboll.Lägg att vila på en bakduk med mellanrum
och täck med annan bakduk.
Sätt ugnen på max 275-300grader,sätt in en plåt i ugnen ungefär i mitten som skall vara
Där hela tiden för brödkakorna tas in och ut med en brödspade.
När ugnen är uppe i värme då kavlar man ut ämnena som nu har jäst färdigt,till tunna
kakor,lägg upp på brödspaden och nagga dem ordentligt annars blir det luftbubblor.
In i ugnen 4-5min tag ut med brödspaden och lägg emellan bakdukar för att kallna.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s