Tupperwarefrallor

Tupperwarefrallor

8 dl vatten
2 pkt färsk jäst
18 – 20 dl vetemjöl
2 tsk salt
200 g margarin

1 ägg
vallmofrön

3 bakplåtspapper

Smula ner jästen i skålen
Smält margarinet, häll i vatten och värm till 37 grader.
Rör ut jästen m lite degspad och rör ner mjölet (degen ska vara lös)

Sätt på locket och pys det, när locket hoppat av är degen färdigjäst.
(Ca 10 min i hett vatten i diskhon)

Häll ut degen på degunderlaget och använd en duobägare (el dyl) och forma bröden
Lägg på plåten med hjälp av en skrapa och duobägaren
Låt jäsa
pensla m ägg och strö på vallmofrön
Grädda i mitten av ugnen

225 grader
ca 10 min


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s