Hemgjord barnmat 3

Efter larm om arsenik i barnmat kanske det är värt att testa att göra egen barnmatspur’e!

Hemgjord barnmat 3

”Tuggträning” är lagom att börja med vid ca 8 månaders ålder. Istället för att passera och mixa till jämn konsistens kan man börja att servera mat med lite grövre konsistens. Mosa potatisen med gaffel istället för att passera och skär kött, fisk, grönsaker mm mycket fint. Börja med mycket småbitar så att övergången inte blir för markant. Nu kan man också börja att servera kokt ris och pasta. Se bara till att det är väl kokt, koka gärna någon minut längre än angiven tid. Servera gärna lite råa grönsaker t ex rivna morötter, gurkskivor.

1. Ingredienser till 4-6 portioner kokt fisk, grönsakssås och makaroner: ca 200 g torskfilé, ca 200 g blandade frysta grönsaker, _ grönsaksbuljongtärning, 1 dl vispgrädde och 2 dl makaroner.

2. Skölj av och bena ur torskfilén. Koka upp 2 dl vatten och lägg i torskfilén. Låt sjuda under lock ca 5 minuter.

3. Koka upp 2 dl vatten och grönsaksbuljongtärning. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock i ca 5 minuter. Lägg grönsaker, buljong och grädde i en matberedare. Mixa till en jämn sås.

4. Koka makaronerna enligt paketets anvisningar och lägg till någon minut extra. Servera kokt fisk med grönsakssås, makaroner och råriven morot. Kyl ner och frys in resterande portioner i små frysburkar.


Recept hittat från div nerladdningsajter tex DC++ som jag inte testat men sprider vidare tills någon säger att det är omöjligt och oätligt!! Alla recept och tips utför du på eget bevåg och hålls själv ansvarig.

Lämna en kommentar

Filed under Mat & dryck, Spartips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s