Alicias (blåbärs-)sockerkaka

Alicias sockerkaka

Tid för tillagning: cirka 40 minuter

Ugnstemperatur: 200º

Ingredienser 35 portioner:

5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör (kylskåpskallt)
pärlsocker
blåbär ca ½ liter

Tillagning:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.

Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.

Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.

Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.

Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.

En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Blåbär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s