Äppelbröd

Äppelbröd

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 225º

Ingredienser:

8 dl kallt vatten
2 dl äpplemos
25 gram jäst
1,2 kg vetemjöl
500 gram grahamsmjöl
0.5 dl skalade solrosfrön
30 gram salt

Tillagning:

Häll vatten, äpplemos, solrosfrön och jäst i en bunke. Tillsätt allt mjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt sedan saltet och blanda in det ordentligt i degen.

Låt jäsa under plast i 2 timmar. Baka ut till småfranskor och låt jäsa till dubbel storlek. Grädda i 225 grader ca 14 minuter.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Äpple, Baka, Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s