Björnbärspaj

Björnbärspaj

Tid för tillagning: cirka 60 minuter

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 10 portioner:

Deg: 2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100 g mjukt margarin
2 msk lättkesella

Fyllning:
1 paket djupfrysta björnbär, ca 250 g, eller motsvarande mängd färska
2 msk socker
1 msk potatismjöl

Tillagning:

Gör degen för hand eller i matberedare. Hacka samman havregryn, vetemjöl, socker och margarin till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten, ca 24 cm i diameter. Tryck fast aluminiumfolieremsor utmed kantens insida. Nagga degbottnen med en gaffel. Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Tina bären om de är frysta.

Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta bort folieremsorna.

Blanda socker och potatismjöl. Varva björnbären med sockerblandningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Björnbär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s