Blåbärsfromage

Blåbärsfromage

Tid för tillagning: cirka 30 minuter

Ugnstemperatur:

Ingredienser 4-5 portioner:

3 dl färska eller djupfrysta blåbär
1?2 dl strösocker
3 gelatinblad
3 dl kesella
1 dl vispad mellangrädde

GARNERING
hela bär och citronmeliss

Tillagning:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Mosa bären för hand, med elvisp eller i matberedare.

Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta på svag värme. Blanda de mosade bären med socker och kesella. Rör ner gelatinet. Vispa grädden till skum och vänd ner den i smeten. Häll upp smeten i portionsglas eller i en stor form. Låt stå kallt tills fromagen stelnat, 2–3 timmar.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Blåbär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s