Blåbärslikör

Blåbärslikör

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

2 kg blåbär
1 kg socker
2 msk färskpressad citron
0,5 vaniljstång snittad på längden
5 dl vodka eller renat
3 st grovt krossade nejlikor
1 grovt krossad kanelstång

Tillagning:

Blanda blåbär och socker och mosa samman med en gaffel. Passera massan genom en grov sil eller fint durkslag. Blanda i citronsaften, vanilstången och koka upp i en rostfri kastrull. Låt svalna.

Häll i 2,5 dl klar sprit, nejlikor och kanel. Låt dra 20 min. Blanda därefter i 2,5 dl sprit till och sila igen innan du häller upp på flaska.

Vänd flaskorna några gånger per dag under de följande dagarna. Likören mognar efter ca 3 månader.

Likören har en mycket intensiv smak och kan med fördel användas i eller drickas till olika desserter.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Bär, Blåbär, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s