Blåbärssorbet

Blåbärssorbet

Tid för tillagning: cirka 30 minuter

Ugnstemperatur:

Ingredienser 8 portioner:

500 g djupfrysta osockrade blåbär, ca 8 dl
2-4 msk honung
3-4 dl lättmjölk

Tillagning:

Låt bären stå framme i rumstemperatur ca 5 minuter. Lägg bär och honung i matberedarskålen och kör några sekunder. Tillsätt mjölken genom tubröret medan maskinen är igång och kör några sekunder till en tjock, krämig massa.

Lägg upp sorbeten i portionsskålar och servera omedelbart. Man kan också låta sorbeten vänta en stund i frysen.

Sorbeten kan även göras med andra bär, t.ex. hallon, björnbär, svarta och röda vinbär. Om man använder sockrade bär kan man utesluta honungen.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

All recipes and images contained are the property of their originators

Ursprungskälla Hälsovakten

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Blåbär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s