Blåbärssufflé

Blåbärssufflé

Tid för tillagning: cirka 30 minuter

Ugnstemperatur: 200º

Ingredienser 8 portioner:

225 g frysta blåbär
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
4 äggvitor
1 dl strösocker

Tillagning:

Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm (rör om ofta), låt svalna.

Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner 1/3 av äggvitan i blåbärskrämen, rör tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.

Slå smeten jämt fördelat i smörade och sockrade suffléformar. Grädda i 200 grader ca 14 min i nedre delen av ugnen. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

Tips! Fyll formarna med sufflésmeten och ställ in i kylen tills det är dags att grädda.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Blåbär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s