Drottningsylt

Drottningsylt


Ingredienser 2 liter:

2 liter hallon
1 1/2 liter blåbär
1 kg strösocker
ev 2 krm natriumbensoat

Tillagning:

Rensa och skölj bären.

Varva bär med socker i en syltgryta. Låt dem stå och safta sig ett par timmar.

Sätt grytan över värmen och hetta långsamt upp bären till kokpunkten. Låt sylten koka 15-20 min. Skaka grytan lätt några gånger under tiden.

Tag grytan från värmen och skumma väl. Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite av sylten.

Häll den heta sylten i väl rengjorda varma burkar. Slut genast till burkarna.

Förvara sylten svalt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Bär, Blåbär, Hallon, Höst, Säsong, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s