Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser 2 liter:

30 nyplockade klasar fläderblommor
2 citroner
50 g vinsyra
2 kg strösocker
2 liter vatten

Tillagning:

Skaka blomklasarna så att damm och ev insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna.

Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skiva dem tunt.

Varva blommor, citron, vinsyra och socker.

Koka upp vattnet. Häll det över blommorna och låt det hela stå 4-5 dygn.

Sila bort citron och blommor. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut dem och förvara saften på kall plats.

Servera saften utspädd med sodavatten eller vanligt vatten samt istärningar.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

All recipes and images contained are the property of their originators

Ursprungskälla Receptsamlingen Mina Bästa Recept

Lämna en kommentar

Filed under Blandat, Naturen, Säsong, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s