Hallonbröd

Hallonbröd

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 175º

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrö
2 dl hallon
1 dl linfrö
2 dl hasselnötter
4 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

Tillagning:

Sätt ugnen på 175ºC.

Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrö, linfrö, hallon och hasselnötter i en bunke.

I en annan bunke blandas filmjölk, bikarbonat och sirap.

Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en homogen massa.

Smörj en avlång form 1 1/2 liter. Fyll formen och platta till, strö lite mjöl över.

Grädda brödet i ca 1 1/2 timme. Täck med folie om det blir för mörkt.

Stjälp upp brödet på galler och låt vila inlindat i en kökshandduk minst 4 timmar.

Tips! Hallonen kan bytas ut mot torkad frukt som russin aprikoser eller katrinplommon.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

AUrsprungskälla Santa Maria

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Brödet, Hallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s