Inkokta päron

Inkokta päron

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser 8 portioner:

1 dl vatten
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 dl vitt vin
5 mogna päron

Tillagning:

Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i sockerlagen tillsammans med stången. Tillsätt vinet.

Skala päronen och ta ur kärnhusen. Lägg i päronen och koka dem mjuka i 10-15 minuter på svag värme. Låt kallna i lagen.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Bär, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s