Körsbärslikör

Körsbärslikör

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

1 kg saftiga körsbär
600 g socker
1 liter okryddat brännvin

Tillagning:

Varva bör och socker i en 2 liters glasburk, med tätt lock, slå sedan spriten över skruva på locket och ställ burken svalt och mörkt.

Vänd burken en gång per dag tills allt socker har löst sig, låt den sedan stå i 4-6 månader.

Sila likören försiktig genom en sil och sedan ett melittafilter och slå upp i flaskor. Likören blir bättre och bättre ju längre den lagras i flaskorna, men låt den stå mörkt och svalt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Bär, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s