Körsbärspaj

Körsbärspaj

Tid för tillagning: cirka 2 timmar

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 1 paj:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten
1-2 droppar bittermandelolja
1 liter körsbär, ca 500 g
1 dl hackad sötmandel
1-2 dl strösocker

Tillagning:

Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och bittermandelolja.

Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt i ca 1 tim.

Skölj körsbären. Kärna ur dem.

Kavla ut degen och kläd en form (ca 22 cm i diameter) med den. Eller tryck ut degen direkt i formen.

Lägg mandel och körsbär i pajskalet. Strö över socker.

Grädda i ugn vid 200° i ca 40 min eller tills pajskalet fått ljusbrun färg.

Låt pajen svalna något. Servera den ljummen.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

All recipes and images contained are the property of their originators

Ursprungskälla Receptsamlingen Mina Bästa Recept

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s