Krusbärspaj

Krusbärspaj

Tid för tillagning: cirka 60 minuter

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 1 paj:

1 liter krusbär, 500 g
1 dl vatten
1 dl strösocker
smör eller margarin till formen

Deg:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl

Tillagning:

Skölj och snoppa krusbären.

Koka en lag av vatten och socker. Lägg i krusbären och låt dem koka 6-8 min. De får inte koka sönder. Smaksätt med mera socker om så behövs.

Häll bären tillsammans med lagen i en smord pajform eller annan ugnssäker form.

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och blanda ordentligt.

Rör ner kokosflingor och mjöl. Arbeta raskt samman det hela till en deg.

Bred degen över bären.

Grädda pajen i ugn vid 200° i ca 25 min eller tills den fått vacker guldgul färg och är spröd.

Servera pajen ljummen.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Ursprungskälla Receptsamlingen Mina Bästa Recept

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s