Kvick äppelkaka

Kvick äppelkaka

Tid för tillagning: cirka 60 minuter

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 8 bitar:

1 ägg
3/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 äpple
1 krm kanel
1/2 tsk strösocker
25 g kallt margarin
margarin till formen

Tillagning:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form som är ca 22 cm i diameter. Skala och kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.

Vispa ägg och socker tills det blir pösigt. Rör ner mjölet.

Bred ut smeten i formen och lägg äppelklyftorna ovanpå. Blanda kanel och socker och strö det över äpplena. Hyvla över margarinet.

Grädda kakan på nedersta falsen 15-20 minuter.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Äpple, Baka, Bär, Kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s