Lingonmuffins 1

Rock-Kockens Lingonmuffins 

 

Tid för tillagning:  

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 9 muffins:

4 dl färska lingon
1 dl socker

50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Tillagning: 

Lägg lingon och socker i en rostfri skål. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts upp.

Smält matfettet och tillsätt mjölken.

Vispa ägg och socker hårt.

Rör ner det avsvalnade matfettet och mjölken.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Vänd till sist ner de rårörda lingonen.

Häll av smeten i stora (amerikanska) muffinformar upp till cirka 3/4 av formarna.

Grädda i 200° i 20-25 minuter. Prova med sticka för att se om de är klara innan de tas ur ugnen.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Höst, Kakor, Lingon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s