Marinadkonserverad svamp

Marinadkonserverad svamp

Tid för tillagning: cirka 50 minuter

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

1 1/2-2 liter färsk svamp
vatten
salt
1 gul lök
10 kryddpepparkorn
10 nejlikor
1 msk pepparrot i små tärningar
2/3 dl matättika
3 dl vatten
2 dl strösocker
2 tsk salt
1 lagerblad

Tillagning:

Rensa svampen. Skär den i mindre bitar.

Förväll svampen i rikligt med lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten) i ca 10 min. Häll bort vattnet.

Skala löken. Skär den i klyftor. Bind in den i en bit gasväv tillsammans med pepparkorn, nejlikor och pepparrot.

Koka upp ättika, vatten, socker, salt och lagerblad i en kastrull. Lägg i kryddpåsen. Koka upp och skumma väl. Låt sedan marinaden koka ca 10 min.

Tillsätt den förvällda svampen och låt det hela koka minst 5 min.

Tag upp svampen. Lägg den i varma, väl rengjorda burkar.

Koka marinaden kraftigt i ytterligare ca 10 min. Tag upp kryddpåsen.

Häll den heta marinaden över svampen. Tillslut burkarna väl och förvara dem mörkt och svalt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Naturen, Svamp, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s