Matbröd med kikärter

Matbröd med kikärter

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 225º

Ingredienser:

1 st burk kikärter
4 dl vatten
1 påse torrjäst
2 tsk salt
1/2 dl olja
1 msk ljus brödsirap
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Tillagning:

Skölj kikärterna i vatten. Kör kikärterna och en del av vattnet i mixer till en slät massa. Tillsätt sedan vatten så att du får 7 dl vätska totalt.

Häll jästen i en bunke, värm vätskan till 42 grader och blanda med jästen.

Tillsätt salt, olja och sirap och rör om.

Tillsätt rågsikt och därefter vetemjöl och arbeta till dess att degen säpper från bunken.

Sätt på ugnen på 225 grader. Täck med bakduk, låt jäsa i 30 minuter.

Lägg ut degen på mjölat barkbord och forma 12 bullar, lägg på plåt med bakpapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Snitta bullarna, sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter eller tills bullarna fått fin färg.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Brödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s