Mjöd av vinbärsblad

Mjöd av vinbärsblad

Ingredienser 5 liter:

1 citron
50 g strösocker
1/2 liter svarta vinbärsblad
5 liter vatten
1/4 tsk jäst

Tillagning:

Tvätta citronen väl i varmt vatten. Riv skalet. Pressa citronsaften över sockret. Krossa vinbärsbladen lätt och tillsätt citronsockret och det rivna skalet.

Låt vattnet koka upp. Lägg citron-, socker- och bladblandningen i en stor skål. Häll över det heta vattnet.

Häll 1 1/2 dl av blandningen i en kopp och låt svalna. Rör ner jästen i koppen. Tillsätt detta till blandningen då den har svalnat och jästen börjat jäsa. Låt stå och jäsa över natten.

Sila drycken följande dag och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna väl. Förvara drycken på svalt ställe ca 1 vecka, därefter är den färdiq att servera.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Bär, Vinbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s