Morotskaka med valnöt

morotskaka med valnöt

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 180°

Ingredienser:

50-100 g valnötter
300 g morötter
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
3 medelstora ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl solrosolja
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr:
200 g philadelpiaost
3/4 florsocker
2 msk citronsaft

Tillagning:

Börja med att blanda ihop olja och socker. Blanda sedan ned äggen och rör om till en jämn smet.

Fortsätt med att blanda ned de hackade nötterna och de rivna morötterna i smeten.

Blanda sedan ihop vetemjölet med bikarbonaten och bakpulvret. Blanda ned vetemjölsblandningen i smeten.

Tillsätt salt och kanel till smeten och jämna ut smeten .

Smörj en rund form med en diameter på ca 25 cm och häll i smeten.

Grädda i ugnen på 180° i ca 50 minuter.

När kakan har svalnat blanda glasyren och bred den på kakan.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Ursprungskälla Buppies

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Höst, Kakor, Morötter, Odla, Säsong, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s