Nyponmarmelad

Nyponmarmelad

Tid för tillagning: cirka 3 timmar

Ugnstemperatur:

Ingredienser 1,25 liter:

2 liter nypon (ca 1 kg)
3-5 dl vatten
7-8 dl strösocker
1 tsk citronsyra

Tillagning:

Skölj och snoppa nyponen. Koka dem mjuka i vattnet ca 1 tim.

Passera nyponen.

Koka upp moset och låt det koka ca 10 min.

Tillsätt sockret och koka tills moset fått marmeladkonsistens – ca 1 tim. Rör i moset då och då under koktiden.

Tillsätt citronsyran i den varma marmeladen och häll upp den i väl rengjorda, varma burkar.

Tillslut burkarna genast och förvara på sval plats.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Höst, Naturen, Nypon, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s