Plommonpaj

Plommonpaj

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 180-225°

Ingredienser 4 personer:

Deg:
3 1/4 dl mjöl
1/2 tsk salt
115 g Svenskt Smör
2 msk Crème Fraiche

Fyllning:
10 färska plommon (delade)
3 äggulor
2 dl socker
2 msk mjöl
2 msk Crème Fraiche

Tillagning:

Sätt ugnen på 225°. Nyp samman ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de formar sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund medan du gör fyllningen.

Vispa samman äggulor, socker, mjöl och crème fraiche. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Tag ut pajskalet och sänk värmen till 180°. Täck pajbotten med plommonhalvorna och häll fyllningen över. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 35 minuter. Tag sedan bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter. Godast blir det om man serverar pajen ljummen med lättvispad grädde.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Ursprungskälla Milko

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Bär, Höst, Kakor, Plommon, Säsong, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s