Rabarberkräm

Rabarberkräm

Tid för tillagning: cirka 15 minuter

Ugnstemperatur:

Ingredienser 6 portioner:

6-8 stjälkar rabarber, ca 3/4 kg
4 dl vatten
1 1/2 – 2 dl strösocker
3 msk potatismjöl
saften av 1/2 citron
lite strösocker

Tillagning:

Skölj rabarbern. Skala den om den är grov. Skär den i mindre bitar.

Koka upp vatten och socker.

Lägg i rabarbern och koka den mjuk.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll detta i rabarberkastrullen. Rör hela tiden. Låt alltsammans få ett uppkok.

Tillsätt citronsaften. Häll genast upp krämen i en skål.

Strö lite socker på ytan så att krämen inte skinnar sig.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

All recipes and images contained are the property of their originators

Ursprungskälla Receptsamlingen Mina Bästa Recept

Lämna en kommentar

Filed under Odla, Rabarber, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s