Rabarberlikör

Rabarberlikör

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

5 dl finskuren späd rabarber
4 dl vodka
en liten bit vaniljstång
1 1/2 – 2 dl vit sirap

Tillagning:

Lägg rabarber och vodka i en glasburk och skaka. Låt stå 2 veckor, lägg sedan ned vaniljstången och låt likören stå 2 veckor till. Skaka om då och då. Sila av vodkan, filtrera och smaka av med sirapen tills du tycker att likören är lagom söt. Slå upp i flaskor. Likören blir bättre och bättre ju längre den lagras i flaskorna, men låt den stå mörkt och svalt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Alkohol-varianter, Höst, Odla, Rabarber, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s