Rabarberrulltårta

Rabarberrulltårta

Tid för tillagning: cirka 30 minuter

Ugnstemperatur: 250º

Ingredienser:

300 g rabarber i bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk kokande vatten
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker till rabarbern
3 msk strösocker till att strö på kakan

Tillagning:

Sätt ugnen på 250 grader och gör i ordning en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på pappret.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt ca fem minuter.

Blanda och sikta de torra ingredienserna. Rör sedan ned dem försiktigt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet.

Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret, på plåten. Strö över rabarber och strösocker.

Grädda mitt i ugnen, ca 6-7 minuter. Rulltårtan är färdig när provstickan känns torr.

Strö över socker på ovansidan av kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

Dra loss pappret, om det inte lossnar kan man pensla med lite kallt vatten.

Rulla sedan ihop den med hjälp av bakplåtspappret, låt kakan svalna med skarven nedåt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Kakor, Odla, Rabarber, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s