Rabarbersaft

Rabarbersaft

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

4 l rabarber i bitar
2 citroner
vatten
6 – 7 dl socker per liter avrunnen saft

Tillagning:

Tvätta citronerna, skär i tunna skivor.

Varva rabarber och citroner i en stor bunke. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker. Täck över bunken och låt stå 3-4 dygn.

Sila av i silduk och mät saften.

Koka saft och socker på svag värme 15 minuter. Skumma noga och häll saften på rena, varma flaskor. Sätt på lock genast.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Odla, Rabarber, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s