Rårörd svart vinbärssaft

Rårörd svart vinbärssaft

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser 2 liter:

3 liter svarta vinbär, ca 1 1/2 kg
2 1/2 liter vatten
70 g citronsyra
10 dl strösocker per liter avrunnen saft

Tillagning:

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kruka och krossa dem så mycket som möjligt.

Häll kallt vatten över bärmassan. Tillsätt citronsyran. Låt det hela stå kallt och dra, gärna över natten.

Sila bärmassan genom en silduk. Mät upp saften.

Tillsätt knappt 10 dl socker per liter avrunnen saft.

Rör saften tills sockret smält helt.

Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Korka och paraffinera dem. Förvara saften kallt och mörkt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Bär, Höst, Sommar, Sylta & safta, Vinbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s