Svart vinbärssylt

Svart vinbärssylt

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser 3/4 liter:

2 liter svarta vinbär
6 dl strösocker
3-4 dl vatten
ev 1 krm natriumbensoat

Tillagning:

Rensa och skölj bären.

Varva bär och socker i en gryta. Låt bären stå och safta sig ett par timmar.

Häll på vattnet. Sätt grytan på värmen och upphetta långsamt till kokpunkten. Koka sylten 15-20 min. Skaka grytan lätt några gånger under tiden.

Tag grytan från värmen. Skumma väl och tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite av sylten.

Häll den heta sylten i väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem genast.

Förvara sylten svalt.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Bär, Höst, Sommar, Sylta & safta, Vinbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s