Tobbes fläderblomsmarmelad

Tobbes fläderblomsmarmelad

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

30-40 nyplockade klasar fläderblommor
1 citron
25 g vinsyra
2 kg strösocker
1 liter vatten
180 ml pektin (Certo)

Tillagning:

Skaka blomklasarna så att damm och eventuella insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna.

Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skiva dem tunt.

Varva blommor, citron och vinsyra.

Koka upp vattnet med 1 kg socker så sockret löser sig. Häll det över blommorna och låt det hela stå 3-4 dygn.

Sila bort citron och blommor.

Koka upp med 1 kg socker och låt koka livligt 1 minut.

Tag grytan från värmen och rör ner pektinet. Rör sakta i 5 minuter.

Häll i väl rengjorda burkar och tillslut dem. Förvaras kallt.

Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas.

Använd som smörgåspålägg, fyllning i kakor och tårtor eller till garneringsgelé till tårtor.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Blandat, Naturen, Sommar, Sylta & safta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s