Tobbes morotsbröd

Tobbes morotsbröd

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur: 200°

Ingredienser 1 bröd:

25 g jäst
3 dl gräddfil
2 tsk hel kummin
1 tsk salt
2 1/2 dl finriven morot
7 dl vetemjöl

Pensling:
ägg

Tillagning:

Stöt kumminen i en mortel. Skala moroten och riv den fint.

Smula sönder jästen i en degbunke.

Värm gräddfilen under omrörning tills den blir fingervarm, 37°.

Rör ut jästen med lite av gräddfilen och tillsätt sedan resten.

Rör ner salt, kummin, finriven morot och mjöl och arbeta degen blank och smidig.

Låt degen jäsa övertäckt på varm plats ca 1 tim.

Tag upp den på bakbordet och arbeta den igen.

Forma degen till en stor boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper att jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i nedre delen av ugnen vid ca 200° i cirka 30 min. Låt brödet svalna på galler.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Baka, Brödet, Höst, Morötter, Odla, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s