Vinbärsgelé

Vinbärsgelé

Tid för tillagning: cirka 30 minuter

Ugnstemperatur:

Ingredienser:

1 dl vatten per liter vita eller röda vinbär
1½ dl vatten per liter svarta vinbär
9 dl socker (ca 750 g) socker per liter avrunnen saft

Tillagning:

Vinbären ska vara knappt mogna. Bären behöver inte repas från stjälkarna. Skölj ev bären. Koka bär och vatten tills bären avgivit sin saft 5-10 min. Häll bärmassan i en silställning och låt den självrinna 20-30 min.

Mät upp den avrunna saften och sockret. Koka upp saften. Tag grytan från värmen och rör ner sockret, lite i taget, tills det är löst. Koka upp på nytt tills det bubblar över hela ytan. Ställ grytan åt sidan ca 5 min. Tag bort den hinna som bildas. Ös upp geléet i rena varma geléglas eller i små glasburkar med lock . Fyll dem ända upp till kanten, geléet krymper när det svalnat. Sätt genast på lock.

Låt gelé i geléglas svalna något innan det paraffineras. Täck med folie när paraffinet stelnat.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

Lämna en kommentar

Filed under Bär, Höst, Säsong, Sommar, Sylta & safta, Vinbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s