Vinbärssaft

Vinbärssaft

Tid för tillagning:

Ugnstemperatur:

Ingredienser ca 1 liter:

1 kg röda eller svarta vinbär
6 dl vatten
6-7 dl strösocker (500-600 g) per liter avrunnen saft
1 krm Natriumbensoat

Tillagning:

Skölj vinbären och låt stjälkarna vara kvar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i vinbären. Koka tills de ha avgivit sin saft, ca 10 minuter. Häll upp vinbärsmassan i en silduk och låt saften rinna av ordentligt. Mät upp all saft och häll ner den i en gryta. Koka upp och tillsätt sockret. Koka upp igen och skumma av. Rör ut natriumbensoat i lite av saften och tillsätt detta med resterande del.

Häll saften i varma, väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna och förvara svalt.

Tips! Kanelstänger är gott att smaksätta svartvinbärssaft med. Vaniljstång och stjärnanis är gott att smaksätta rödvinbärssaft med. Tillsätt kryddorna vid kokning.


Copyright © Script & Site Design 2007-2010 GodareMat.se

rsprungskälla Receptsamlingen Mina Bästa Recept

Lämna en kommentar

Filed under Bär, Sylta & safta, Vinbär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s