Syren-saft

(Jag gjorde bara en ”provsats” och delade receptet i hälften!)

Nu är Syren-saften upphälld på snygga flaskor😉 och provsmakad! Smakade helt ok men kanske skulle haft lite mer citron i så det blir syrligare. Mätt, måttat och provsmakat så nu vet jag att 1 msk(1 iskubshål)per dl vatten! Så jag har frusit in saften i iskubsformer att ta fram vid behov! Nu väntar jag otåligt på att flädern ska slå ut helt och fullt!

SyrenSaft

50 klasar syrenblommor

50 g citronsyra

2 citroner

2 liter vatten

2 kg socker

Skölj av blommorna och repa av dom från stjälkarna. Lägg alla blommor i en stor bunke/hink, strö över citronsyra och lägg i citronskivorna.

Koka upp vattnet och sockret och slå det över blommorna. Rör om och låt svalna och täck sen med plastfolie.  Låt hinken stå svalt/i kylen i tre dagar och rör om lite då och då.

Sila saften se och häll upp på rena flaskor och njut!

Särskilt gott iskallt med isbitar i!

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Naturen, Sylta & safta, Trädgård, Vår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s