Farmors Citronpaj

Farmors Citronpaj

Degen:

Arbeta ihop ca 125 gr margarin med 3 dl mjöl och 3 msk grädde.

Fyll en pajform och grädda 20 min – 175 grader.

Medans den svalnar lite gör fyllningen.

Pressa 1-2 citroner i en kastrull med lite vatten i och ca 2 dl socker. Rör i 1 msk potatismjöl utrört i lite vatten. Koka tills det blir tjockt. Låt svalna. Rör ner 3 äggulor.

Men smaka av så det inte blir för syrligt!!

Marängen: Vispa 3 äggvitor och hårt och rör försiktigt ner ca 2 msk socker.  Bred eller spritsa ut över pajen.

I ugnen igen, 100 grader. Väldigt länge. Minst 1,5-2 timmar!

Farmors Citronpaj

I modernare recept har jag sett att man använder Maizena för att få det tjockt. Funkar ju säkert lika bra! Farmors recept måste ju vara mer än 40 år gammalt!!

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Baka, Kakor, Recept, Släktforska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s