Drömmen!

Ja…vad är drömmen? Jag vill bo litet. Frigöra mig från alla (psykiskt)energislukande prylar. Enkelt och billigt. Använda hjärnan och klura ut lösningar att bo kompakt. Utmana mig själv.
Husvagn är för litet och för ”enkelt”, jag kan inte bygga mitt egna inuti och det blir för kallt. En friggebod måste stå på tomten i närheten av ett bostadshus. Men en sk manskapsbod kan vara ganska så stor, isolerad, räta väggar och tak. Regler jag har hittat för efterfordon säger att det får vara 2,60 m brett och får stå på samma plats i fem år innan en sådan måste flyttas.

Jag söker på Blocket efter manskapsbod*, manskap*, manskapsvagn*, arbetsbod*, arbetsvagn*, bo-bod*, Norrlandsvagn* mm mm! Har fått upp ett företag i Motala(antar jag!)som heter Motala Moduler. Hoppsan så fina vagnar dom säljer! Kan inte hitta några som helst priser på varken nytt eller begagnat med det är nog hundratusenkronorsklassen på dom. 😦 Men det ger inspiration och mer kraft att ha det som mål! Gäller att hitta en som är tillräckligt lång.

Dessa bilder inkl ritningar har jag hämtat från Motala Moduler och framförallt bo-vagnen som har ett par rum känns jätteintressant!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag får nog lov att öppna den här bloggen snart och hoppas på att jag får respons på det jag skriver, att andra med samma drömmar(genomförda eller bara planer!)kan bolla tankar med mig! Ta ner mig på jorden när det behövs eller peppa mig när jag bara känner motgång.

Nertagen på jorden har jag dock blivit genom att hänga på Alternativ och läsa igenom forumen.  Jag hade ju en dröm om att klara mig på solenergi. Men det är ju helt omöjligt har jag insett. Vad jag läst så börjar jag fundera på varför det ens finns… :/ Nåja, kommer man över paneler billigt så varför inte köra det som komplement till småsakerna?
Så jag kommer behöva el. Köpa el. Jag som inte är bästa kompis med el-bolagen.  Finns att läsa i inläggen om Varför och hur?? under Allmänt-kategorin. Gasol är jag ju livrädd för men hur mkt kan man köra på gasol? Jag vet nog inte egentligen vad det är. Mer än att man kan flyga i luften av det. Den biten just tycker jag känns lite…obehaglig!

Nu måste jag avbryta och göra hushållsgöromål. Tyvärr. För jag är så lycklig över att jag kommit igång med att skriva även om jag just nu skriver för mig själv i en låst blogg!! Jag älskar att skriva och jag känner mig så pepp nu när jag får ut tankarna i bokstäver jag kan läsa! Det behövs inte så mycket för att jag ska ”komma igång” och få den energin som behövs att ta mig framåt, ventilera mina tankar och SE dom gör att dom finns.

Jag kan komma upp ur gyttjan jag kippar efter luft i.

Lite hemma-sysslor nu och sen skriva några tankar till och så ska jag låta min syster läsa detta, hon är väl den enda i mitt liv som på något sätt kan förstå lite av mina tankegångar och inte bara dissa allt! För ajg tror på det här. Jag tror på att jag kommer må bra när jag gjort den här resan mot det här målet.

Jag gör det.

Annonser

1 kommentar

Filed under Drömmen, Foton, Hjul-Bo, Inspiration, Planer

One response to “Drömmen!

  1. Hanna

    Intressant. Hur gick det? Jag och sonen hoppas få flytta in på en gård i ett kollektiv till våren och resonerar lika som du ang husvagn/manskapsbod. För/nackdelar upplevda? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s